keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Tiimijakso loppusuorallaーmitä tunnelmia?


Tiimijakson kokonaiskesto on seitsemän viikkoa ja nyt on takana kuusi viikkoa, eli enää yksi viikko jäljellä. Opiskelijoilta kuulee tauoilla monenlaisia kommentteja ja tunnelmia tiimijaksosta ja varsinkin sen loppumisesta. Opettajatkin jakavat jo omia mietteitään kuluneista viikoista. Tunnelmat ovat kuitenkin melko samanlaisia keskenään.

Alussa tiimityöskentely oli hitusen haastavaa, sillä tiimi ei ollut vielä kovinkaan tuttu ja koko tiimijakso oli niin uusi juttu. Alussa myös tunnelmat ja ajatukset olivat sekavia ja jännittyneitä, koska ei yhtään tiennyt, mitä tuleman pitää. Koko tiimijakson aikana on ollut sellainen fiilis, että ei tiedä, mitä seuraavalla viikolla tapahtuu. Se on ihan kiva, koska normaalijaksossa tietää koko kuuden viikon tapahtumat jo valmiiksi. Tietyllä tavalla se myös ärsytti, kun seuraavan viikon lukujärjestys julkaistiin vasta edellisellä viikolla.

Tällä hetkellä tunnelmat ovat melko helpottuneet, sillä vihdoin tämä jakso on loppumassa. Joidenkin mielestä saattaa myös olla haikea tunnelma, mutta ei kuitenkaan meidän mielestämme. Odotamme myös kovasti, että tämäkin viikko olisi ohi. Ei sillä, että tiimijakso olisi ollut ihan tylsä, mutta kyllä tämä alkaa jo riittämään. Tämä jakso on ollut hyvin erilainen verrattuna normaaliin jaksoon, koska on tarvinnut jutella hyvin paljon tiimiläisten kanssa esimerkiksi työnjaosta. Tiimijaksolla ei ole voinut vain ajatella omaa tekemistä, vaan myös muiden tiimiläisten työskentelyä.

Kun tiimijakso nyt loppuu tämän viikon jälkeen kokonaan, on mukavaa palata normaalin jakson pariin. Voi olla outoa taas palata normaaliin opiskeluun, sillä tiimijaksolla ei ole oikein ollut kunnollisia tunteja, vaan pelkkiä pajatunteja, jotka ovat kestäneet 45 minuuttia. Loput tiimijakson opiskelusta on ollut tiimityöskentelyä, jolloin on usein tehty isompia viikkotehtäviä.

Tiimijakson aikana on myös tutustunut uusiin ihmisiin ja oppinut työskentelemään paremmin ryhmässä. Siihen tämä on ollut hyvää harjoitusta. Mielestämme tämän jakson jälkeen voi olla helpompi tarttua ryhmätehtäviin, koska tietää, miten ryhmä toimii parhaiten ja miten esimerkiksi töitä kannattaa jakaa. Myös sosiaaliset taidot ovat parantuneet meidän mielestämme hurjasti, sillä tästä jaksosta ei olisi millään selvinnyt, jos ei olisi jakanut omia mielipiteitä ja ideoita.


Kirjoittajat: Päälliköt (Tuuli Pajuranta, Ida Isolähteenmäki, Aapo Karvinen, Kalle Vehkalahti ja Jesse Korjonen)

Paluu arkeen