lauantai 2. joulukuuta 2017

Suomi 100


Kuvahaun tulos haulle Suomi 100Suomi itsenäistyi 6.12.1917 Leninin johtamasta Neuvosto-Venäjästä. Neuvosto-
Venäjän kansankomissaarien neuvosto tunnusti Suomen itsenäisyyden 31. joulukuuta 1917. Ensimmäinen presidentti oli Kaarlo Juho Ståhlberg, jonka presidenttikausi alkoi 1919 ja loppui 1925.

Meidän mielestämme Suomen itsenäistyminen on tietenkin hieno asia. Silloin saimme kokonaan oman kielen ja kulttuurin ja vuonna 1918 meille tuli oma siniristilippu. Risti tulee lippuun kristinuskosta, joka on Suomen pääuskonto. Suomalaiset eivät näytä uskontoaan paljoa, mikä voi maailmalla aiheuttaa ehkä hämminkiä ja on heidän mielestään ehkä outoa. Monien suomalaisten mielestä se ei ole mitenkään kummallista, eikä se meidänkään mielestä nyt kauhean kummallista ole. Oma asiahan se on, että kuinka paljon uskontoaan haluaa näyttää.

Juhlavuosi on tuonut Suomeen oman Suomi100 -merkin. Omia Suomi100 -tuotteita on tullut paljon, ja Väinö Linnan kirjoittama Tuntematon sotilas tuotettiin kolmannen kerran elokuvana, jonka ohjasi Aku Louhimies. Se, että merkki laitetaan perinne tuotteisiin ja ihan uusiin tuotteisiin, jotka ovat tänä vuonna tulleet, on ihan okei juttu. Mutta se, että merkki tungetaan johonkin vanhaan tuotteeseen tai jokaiseen kaupan tuotteeseen, mikä ei ole tänä vuonna tullut on jotenkin hassua. Miten siihen silloin voi laittaa merkin? Mikä sen lopullinen painoarvo on, jos se on kaikissa tuotteissa vastassa? Meidän mielestämme merkki esiintyy liian monissa jutuissa.
Itsenäisyyden juhliminen tuo Suomen kansaa yhteen ja luo kiitollisuutta ja nöyryyttä keskuuteemme. Itsenäisyyden juhliminen symboloi Suomessa vapautta, omaa kieltä ja vuosien varrella rakennettua suomalaista kulttuuria. On myös hienoa, että vaikka Suomessa juhlitaan suurta tapahtumaa ja on hienoa, että Suomen kansa on pystynyt juhlimaan tätä nöyrästi ja hillitysti ilman turhia överiksi heittäytymistä.

Joulukuun alussa presidentti pitää linnan juhlat. Silloin suuri osa suomalaisista avaa television ja katsoo linnan juhlia. Tänä vuonna linnan juhlat ovat varmasti suuremmat mitä edellisvuosina on ollut. Se on hassua, kun kaikki katsoo televisiota ja katsoo kuinka ihmiset kättelevät ja minkälaisia ihmisten puvut ovat. Meidän mielestä se on hauskaa ja hassua, koska ihmiset vain kritisoivat heidän vaatteitaan ja kampauksiaan.

Kuvahaun tulos haulle itsenäisyyspäivän vastaanotto
Linnan juhlat 1965. Presidenttinä Urho Kekkonen.


Suomi on hienosti pysynyt itsenäisenä valtiona ja sitä on saatu juhlistaa monella tavalla. Suomi on yksi maailman parhaimmista maista asua ja me olemme myös sitä mieltä. Me emme pidä siitä, että sitä juhlistetaan liikaa, koska kaikella on rajansa ja liika on liikaa. Rauhallisin mielin loppuvuotta kohden siis!

Kirjoittaneet: Team Humoristit: Matias Haapaniemi, Lauri Kiili, Erika Ossberg, Emmi Mäkinen ja Iida Haapanen

Paluu arkeen