maanantai 20. marraskuuta 2017

Mitä tiimeille kuuluu nyt?


Tiimijaksoa on kulunut nyt seitsemän viikkoa ja viikko on vielä jäljellä. Mielipiteet tiimijaksosta ovat hyvin erilaisia. Osalla mieli on haikea ja osan mielestä on  mahtavaa, että tiimijakso loppuu. Kävimme haastattelemassa jokaisesta joukkueesta yhden tiimin kuulumisia.
Kysyimme tiimeiltä, mikä on ollut tiimijaksossa parasta ja mistä he eivät ole tykänneet. Parasta on ollut kympin aamut, kahvin keittäminen, koneella oleminen, koeviikon puuttuminen, toisiin paremmin tutustuminen sekä yhdessä tekeminen. Tiimit eivät ole taas tykänneet, kun tehtävät ovat olleet niin suuria ja niitä on ollut paljon. Tehtävien suuruuden takia ne ovat jääneet kotiin tehtäviksi. Melkein kaikki näistä ovat olleet vielä arvioitavia, minkä takia koko ajan täytyisi jaksaa panostaa suorituksiin. Moitteita tuli myös siitä, kun perinteistä opetusta on ollut niin vähän ja oppiminen on ollut pitkälti omalla vastuulla. Olemme aika samoilla linjoilla muiden tiimien kanssa.
Saimme myös yhdeltä opettajalta haastattelun, miten hänestä tiimijakso on sujunut. Opettajan mielestä on ollut hienoa seurata tiimien kehitystä niin tiimiytymisessä kuin myös tiedonhaussa ja siinä, kuinka tehtäviä opitaan jakamaan kaikille ja saadaan siitä tehtyä kokonaisuus. Tiimijakso on myös antanut opettajille tilaisuuden tutustua meihin ykkösiin paremmin kuin tavallisilla kursseilla tulisi tutustuttua.
 Pikkuhiljaa tiimit ovat myös päässeet tiimijakson ideaan sisälle, joka on oppia toisilta. On ollut mukavaa, jos ei ole osannut jotakin, niin on voinut kysyä muilta tiimin jäseniltä. Toisilta oppiminen on tuonut lisää ryhmähenkeä ja lisännyt tiimin toimivuutta.
Mielipiteet tiimijakson loppumisesta ovat kaikilla melko samanlaiset. Suurin osa oppilaista on helpottuneita ja hyvillä mielin. “Hienoa päästä takaisin normaaliin jaksoon”, kommentoitiin useammasta tiimistä. Osa kuitenkin myöntää olevansa hieman haikeamielisiä jakson loppumisesta. Onhan tiimijakso ollut täysin uudenlainen kokemus ja yhdessä tekemisen meininki on ollut tiivis osa kokeilujaksoa. Eli yleisesti kaikille tiimeille kuuluu hyvää.
Meistä tiimijakso on ollut hieno kokemus, vaikka se välillä onkin ollut vähän rankkaa ja hermoja raastavaa. Mukavinta on ollut tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusia kavereita. Tämä on ollut helppoa, sillä kaikki ovat olleet koko ajan lähellä toisiaan ja juttu on lentänyt. Me saimme ainakin omasta mielestämme hyvän tiimin, jossa hommat on hoidettu hyvin.

Team 5: Vilhelmiina, Venla, Maija, Juho ja Aaro

Paluu arkeen