tiistai 24. lokakuuta 2017

Vammalan lukiossa juhlittiin juutalaisia ja islamilaisia juhlia
Resized_20171012_105546.jpg
Pesukarhujen tiimin jäsenet Väinö Rantanen, Mikael Myllyoja, Maria Kolisoja, Ilona Salminen ja Emma Hakala viettävät islamilaista Eid-ul-adha-juhlaa.
Vammalan lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoilla on menossa tiimijakso. Tiimijaksolla ei ole yhtä paljon perinteistä opettajajohtoista opetusta kuin tavallisesti. Sen sijaan opiskelijat suorittavat viikottain vaihtuvia viikkotehtäviä. Kolmannen viikon viikkotehtävänä oli uskonnon tehtävä, jossa opiskelijoiden piti suunnitella ja järjestää juutalainen tai islamilainen juhla. Torstaina 12.10. järjestettiin ja kuvattiin jokaisen tiimin suunnittelemat juhlat. Tehtävän tarkoituksena oli oppia lisää juutalaisuudesta ja islamista. Viikkotehtävässä piti myös hyödyntää ruotsin, maantiedon ja äidinkielen tunneilla opittuja taitoja.


Tiimit on jaettu 4 tai 5 tiimin ryhmiin. Tiimeistä koostuvia ryhmiä kutsutaan joukkueiksi. Joukkueissa arvottiin joka tiimille oma juhla, joka tiimin piti järjestää. Juhlia oli viisi erilaista. Arvottavana oli kolme juutalaista juhlaa ja kaksi islamilaista juhlaa. Juutalaisia juhlia olivat häät, hanukka ja pesah eli pääsiäinen. Islamilaiset  juhlat olivat Eid-ul-fitr ja Eid-ul-adha.


Jokainen tiimi esitti tehtävästään riippuen joko juutalaista perhettä tai muslimiperhettä. Jokaiselle tiimin jäsenelle annettiin oma rooli perheessä. Eri rooleja olivat esimerkiksi isä, äiti, lapset ja isovanhemmat. Roolien jaon jälkeen jokaiselle tiimin jäsenelle mietittiin hänen  roolihahmolleen sopiva tausta: nimi, ikä, ammatti ja asuinpaikka.


Juhlia alettiin suunnitella maanantaina. Juhlasta etsittiin tietoja, kuten miksi juhlaa vietetään, milloin juhlaa vietetään ja miten juhlaa kuuluu viettää. Tiedot kirjoitettiin kartongille, johon liitettiin myös kuvia. Valmis juliste pistettiin esille tiimin omaan “kotipesään”.  

Kirjoittaneet: Viivi Koivu, Daniel Lee, Nelli Rantala, Inka Jaakkola ja Onni Pesonen

Paluu arkeen