maanantai 9. lokakuuta 2017

ShelterBox auttaa ympäri maailmaa

ShelterBox on vapaaehtoistyöllä toimiva tukiryhmä, joka tukee apua tarvitsevia katastrofimaissa. Apua tarvitaan muun muassa hyökyaalto-, tulva-, maanjäristys-, hirmumyrsky- ja tulivuorenpurkausalueilla. ShelterBox on toiminut ja auttanut viime aikoina aktiivisesti esimerkiksi Meksikossa, Syyriassa ja Somaliassa.


Tukiryhmä toimittaa apua tarvitseville ShelterBoxeja. Laatikossa on välineitä ja asioita, joita perheiden ajatellaan tarvitsevan välittömästi katastrofin jälkeen. Laatikko sisältää yleensä muun muassa suuren katastrofiteltan, ruoanlaittovälineet, perustyökalut, vedenpitävän alustan, aurinkolampun, vedenpuhdistusvälineet sekä moskiittoverkon. Boxit toimitetaan armeijan avustuksella perille.ShelterBox tuki ry on  Suomessa toimiva, vuoden 2013 alkupuolella perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena on tulevaisuudessa toimia ShelterBoxin virallisena alajaostona. ShelterBoxin nettisivuilla kerrotaan, että ShelterBox tuki ry:n tavoitteena on edellisen lisäksi myös saada kasvatettua jäsenmäärää niin yksityisillä jäsenillä kuin yrityksilläkin.


ShelterBox-toiminnan kotimaa ja keskuspaikka on Iso-Britannia. Toiminnan alajaostoja on Suomen lisäksi esimerkiksi Norja, Ranska, Ruotsi, Australia, Hollanti, USA, Sveitsi, Kanada ja Saksa. Näiden lisäksi toimintaa on monissa muissa maissa.


ShelterBox on myös saanut paljon yhteistyökumppaneita toimintaansa sen kehittymisen myötä. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa JPP-Soft Oy, Scandia Rent, Messua, ER-Pahvityö Oy sekä J-Team’s Line. Kuitenkin vaikuttavin kannatusjäsen on Rotary International.


ShelterBoxin apu on erittäin merkitsevää. Apua on saanut 28 000 perhekuntaa vuonna 2015, ja vuonna 2016 syyskuuhun mennessä 15 000 perhekuntaa. Lahjoitukset mahdollistivat pitkäjänteisen avun antamisen muun muassa Nepalissa.


Jos vapaaehtoistyö ja hädässä olevien ihmisten auttaminen sekä valmiustiimin jäseneksi kouluttautuminen kiinnostaa, tulee toimia näin:
  1. Tee anomus.
  2. Mene haastatteluun.
  3. Osallistu neljän päivän mittaiseen soveltuvuustestiin.
  4. Osallistu yhdeksän päivän mittaiseen valmennukseen.
  5. Mene ensimmäiseen tehtävään, joka suoritetaan valvonnan alaisena.
  6. Kehittymisprosessi jatkuu työn ohessa.


Jos haluat auttaa hädässä olevia ihmisiä ilman kouluttautumista, voit tehdä rahalahjoituksen. Siihen löytyy ohjeet ShelterBoxin nettisivuilta.
Avuntarve ei tule koskaan loppumaan. Luonnonkatastrofeja sekä muita kriisejä tulee aina olemaan. Siksi ShelterBoxin apu on ja tulee tulevaisuudessakin olemaan todella tärkeää.


Lisätietoja ShelterBoxin toiminnasta löydät heidän nettisivuiltaan.


LÄHTEET:  http://www.shelterboxtuki.fi/fi/etusivu


Tiimi Eemil & alamaiset

Veikka Vilppala, Eemil Riutta, Leena Lehtinen, Viivi Liemola, Ebba Heiskala

Paluu arkeen